Хидратирай кожата си в дълбочина с Restylane Skinboosters™

Обичай кожата си


Кожата е най-големият орган в нашето тяло и се нуждае от грижите ни, за да бъде здрава, еластична и сияйна. Повърхностният й слой съдържа 20% вода. Тя е необходима, за да могат клетките да извършват нужните за здравето и тургoра й процеси. Климатичните условия обаче влияят силно на кожата и нанасят своите поражения върху нея – тя се дехидратира и уврежда. С възрастта губи от качествата си – отпуска се и започва да образува бръчки, може да стане суха и с уморен вид.

Тук на помощ идват така наречените скинбустери – препарати, които дават на кожата нужната й влага, като се инжектират в дълбочина – там, където е най-необходимо. Restylane Skinboosters™ използват клинично доказана стабилизирана хиалуронова киселина, която постепенно подобрява състоянието на кожата, за да възвърне предишния и вид и да й придаде свежест и блясък. Процедурата е подходяща както за жени, така и за мъже след 25 години и може да се провежда целогодишно.

Как работи?


Скинбустерите са съвременното лице на мезотерапията за подмладяване на кожата. Те са ефективни, безопасни и са базирани на научни доказателства. Чрез нехирургична техника за многоточково инжектиране на хиалуронова киселина в дълбоките слоеве на дермата се повишава осезаемо нейното качество, регулира се хидробаланса, намаляват се несъвършенствата и линиите. Използването на скинбустери се състои в серия от няколко процедури с ултрафини инжекции, които се прилагат от опитен дерматолог.

За разлика от използването на филъри с коригираща цел като добавяне на обем, запълване на линии и корекция на контурите, скинбустерите служат за цялостна грижа на кожата отвътре.

Важно е да се знае, че кремовете с хиалуронова киселина не действат в дълбочина, тъй като молекулата й е твърде голяма, за да проникне през епидермиса. Единственото им действие е намаляване на трансепидермалната загуба на вода за кратък период след намазването.

Restylane Skinboosters™ предлагат многофункционална продуктова линия, подходяща както за жени, така и за мъже - от всички възрасти и видове кожа. Те могат да се използват върху лицето, врата, устните, ръцете и деколтето. Ако искате да подобрите структурата на кожата си, повредена от прекомерното излагане на слънце или белязана от акне, Restylane Skinboosters™ може да постигне забележителни резултати.

Чудото на хиалуроновата киселина


Restylane Skinboosters™ използват хиалуронова киселина, която компенсира загубата на естественото производство на кожата и дава дълготраен резултат. Тя подобрява биофизичните параметри на кожата и има дискретен лифтинг ефект.

Половината от цялата хиалуронова киселина, която имаме в тялото си, се намира в кожата, а 1/3 от запаса ни всеки ден се износва и се нуждае от регенерация. Това съотношение варира в зависимост от нуждите на тялото, и кожата „отпуска“ от резервите си в случай на нужда. Хиалуроновата киселина е отговорна за запазването на влагата в кожата.

С напредване на годините, драстично намалява производството й и се ускорява разграждането й. Вследствие на тези процеси кожата губи тонуса си, обезводнява се и повяхва, появяват се фини линии и бръчки. Доказано е, че хиалуроновата киселина, благодарение на спираловидната си структура играе ролята на „молекулярна“ гъба. Тя задържа 1000 пъти повече вода от собственото си тегло и в резултат на тази си способност поддържа оптималния хидробаланс, повишава еластичността й и забавя процеса на стареене. Тя напълно се абсорбира от организма.

Преди процедурата се поставя обезболяващ крем за 10-20 минути. Чрез многобройни микроинжекции в желания кожен участък се поставя равни количества от продукта.

Процедурата е минимално инвазивна и не изисква специални грижи. Тя не нарушава ежедневния ритъм на живот. Препоръчително е да се избягва прекомерно излагане на светлина и топлина в деня на терапията. Не трябва да се прилагат други козметични и лечебни процедури върху третираните зони поне 1 – 2 дни.

Броят на процедурите зависи от състоянието на кожата, третираната област и възрастта на пациента. Обикновено за постигане на желания резултат са нужни 3 процедури с интервал през 1 месец. За поддържане на постигнатия ефект се препоръчва 1 процедура на всеки 6 месеца.

Какво представлява процедурата?


В зависимост от възрастта


Скинбустерите на фирма Restylane са два вида:

Restylane Vital Light - препоръчва се при по-млади пациенти с минимални белези на стареене на кожата.

Restylane Vital – препоръчва се при по-напреднала възраст и видими белези на стареене на кожата.

Изборът на терапия зависи повече от състоянието на кожата отколкото от възрастта. След навършване на 30 години може да се консултирате с дерматолог за преценка за започване на терапия със скинбустери.

Запишете се за консултация